Yoga

15490 730319317065038 2255543034639210061 n

Yoga betekent zowel verbinding als beheersing. Het disciplineren van de geest, het lichaam en de zintuigen om het 'nu' te kunnen ervaren. Verbinding met je eigen lichaam, gevoelens en je eigen ik. Kortom een authentieke verbinding met het leven zelf om te kunnen ervaren dat niets goed of slecht is maar een persoonlijke ervaring. Het is een continu proces van aandachtig luisteren, persoonlijke groei en meer bewustwording.

Volgens de yogaprincipes is de mens een spiritueel wezen dat een aards bestaan leidt. Het geeft aan dat we zelf zingeving en geluk creëren. Juist door doelmatigheid los te laten, de aandacht te richten en aanwezig te zijn in dit moment. Met geduld, vertrouwen en zonder verwachtingen.


Voordelen van yoga:

      •  Een correcte, rustige ademhaling verlaagt de bloeddruk, hormonale stressniveaus en bevordert ontspanning.
      •  Het stretchen van het lichaam stimuleert het lymfatisch drainagesysteem wat leidt tot een verbeterde afvoer van afvalstoffen in het lichaam.
      •  Het verbetert uithoudingsvermogen, kracht en de flexibiliteit van spieren en beschermt banden en pezen tegen blessures.
      •  Meer zelfacceptatie; het verhoogt focus, concentratie en het bewustzijn van het huidige moment om beter te kunnen accepteren en loslaten waar nodig