Sabine ten Have

IMG 0197

Mijn naam is Sabine ten Have. In 2008 heb ik, na het doorlopen van de vierjarige yoga docentenopleiding bij Yoga Centrum Utrecht, Yoga Leela opgericht. Als klein meisje liet ik me leiden door mijn dromen. Dromen vertelden me wat goed voor me was. Nog steeds. Ook in een droom werd me duidelijk wat mijn levensbestemming is. Vrij vertaald: ‘mensen liefdevolle aandacht geven’. In de vorm van yoga. Dat wat yoga mij biedt; helderheid, kracht en eenheid doorgeven. Steeds meer ontdek ik transformerende eigenschappen. In transformatie ligt groei verborgen. Leraren zoals Rob Obermeijer, Paraj Nieuwenhuizen en Marcia Sanders hebben mij met toewijding, geduld en nimmer aflatend enthousiasme enorm geïnspireerd en doen dat nog steeds :-)


Ik blijf in de lessen dicht bij mezelf zodat ik open kan zijn naar mijn leerlingen. Integriteit, authenticiteit, open aandacht, kwetsbaarheid tonen en kennis en ervaring delen zijn in het lesgeven mijn uitgangspunten.

Niemand doet het alleen in dit leven. Tot mijn grote geluk krijg ik regelmatig (o.a. in vakantietijd) ondersteuning en vervanging van collegadocenten. Laat je verrassen door verschillende stijlen van yoga. Iedere leraar leert je een andere les.

Jorine Jansen

Jorine

Yoga is als een inwendige massage voor lichaam en geest. Zodoende vormt het een mooie aanvulling op mijn werk als Holistisch Ontspanningsmasseur. Mijn lessen zijn rustig qua opbouw en gericht op het vergroten van lichaamsbewustzijn, ontspanning en geschikt voor beginners. Dankzij mijn achtergrond als masseur kijk ik bij ieder waar de ruimte en mogelijkheden liggen in de houdingen, door het geven van op jouw lichaam afgestemde instructies en milde aanpassingen waar nodig.

 

Mijn ontdekkingsreis met yoga begon toen ik na zes jaar te hebben gewerkt als docent in het HBO Kunstonderwijs, het roer besloot om te gooien. Mijn lijf sprak duidelijke taal: het is tijd om naar binnen te luisteren in plaats van te voldoen aan eisen van buitenaf. Ik ontdekte dat Yoga me gaf wat ik nodig had. Het brengt lichaam en geest terug in balans met de mat als eerlijkste spiegel en de weg van de minste weerstand te volgen.

Jorine geeft alweer enige tijd met veel enthousiasme les voor Yoga Leela, met inmiddels een hatha en en yinyogadiploma op zak.